Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2014 08:30 - Политическите пророчества на футуролога на блога
Автор: ramone Категория: Изкуство   
Прочетен: 4703 Коментари: 24 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нека се опитаме да прогледнем в нетолкова далечното бъдеще.

            „Узрял” е момента, сметам, за референдум „За или против Бг в ЕС” и тъй като на българина, от стоинеколко години насам, никога не му е ясно за какво точно гласува, резултатите са лесно предвидими – 58% за напускане, 28% за оставане, а останалите си седят в къщите и гледат Левски и ЦСКА.

            БСП изпада в полулегалност, сините и без това са в нелегалност от времето на четиригодишното Четвърто българско царство, а ДПС се ослушва за нов коалиционен партньор.

            Волен става президент (не ме питайте защо точно той – не се правете зорлем на глупаци), България подписва Договор за братство, сътрудничество и взимопомощ с Русия и става пълноправен член на БРИКС.

Търговските отношения с БРИКС протичат по следният начин – от Бразилия, внасяме кафе, от Китай – евтини дивидиплейъри, от Индия – роми, от ЮАР – Макдоналд Мукаси, а от Русия – тръби за газопроводи. Изнасяме домати биволско сърце, криви краставици, македонска наденица и тютюн.

            Благодарение на този очарователен алъш-вериш минималната пенсия достига космическото ниво от 370 лева на месец. И не само това!

            Руските инвеститори бетонират всеки милиметър на черноморския бряг от Резово до Дуранкулак, като го превръщат в Ривиерата на Балканите и там си построяват вили с пиластри и дорийски колони.

Освен това, в Бг буйно потича Южният поток.

            Вместо на Левски, Газпром става официален спонсор на ЦСКА, а на една сергия на Женския пазар, Сашо Томов – Лупи, продава акции на клуба.

            А, какво става с нашите герои от блогбеге? Ето какво става!

            Икономиста си продължава бизнеса – той си е бил добре и през комунистическо и през европейско робство – няма причини и под путиново да не е.

Кушел става градоначалник на Първомай, откъдето е родом, а Костадин става депутат от Атака.

Тит става Крупская, а Рустам – Луначарски.

Марин Тачков написва музиката, текста и аранжимента на новия химн (знаете там – курЕц, гъзец, образец), а за капак взима, че го и изпява.

Останалите – забравих им имената – са заптиета. По милост.

Най-странна е съдбата на Венци, най-трагична – на Чолаков, а най-изненадваща – на предатора.

Венци както знаете, има снимка, как на някакъв съботник, Путин му пълни количката с пясък. Това се струва подозрително за някои служби и докато обмислят дали да не го изчезнат, го пращат в командировка (с право на свиждане веднъж месечно) да строи АЕЦ Белене. Той обаче продължава да обича Русия и Путин.

Чолаков, който става модератор в блогбеге (знаете там от предния пост – „1.Всяко мнение, различно от моето...”... и така нататък..) пък преживява лична трагедия. Той се е надявал да се причестява на Масленица, заедно с православните си руски събратя, когато с ужас установява, че на тях им е през оная работа за Православието и вместо да пеят тропари, пият, шмъркат и скачат в басейните от балконите на хотелите по Черноморието (понякога не ги уцелват).

Предаторът, пък е обявен за официален дисидент, тъй като никой не го разбира какво иска да каже. За целта е разхождан и показван на закуски с европейски дипломати.

Какво става с останалите?

Жоро едва се отървава да не бъде „обесен на некой клон, задето е дръзнал да си направи фирма”, а Саади – от куршум в мозъка от „оня добряк икономиста”. Вмир емигрира в Щатите. Пискова пише от Брюксел „Задочни репортажи за България”, а Глишев оглавява българското правителство в изгнание в Лондон.

Няколко години по-късно Путин получава апоплектичен удар в кабинета си, а министрите му го зяпат през ключалката как агонизира.

На Червения площад, срещу мавзолея на Ленин, за 36 часа и 7 минути е построена в естествени размери Хеопсовата пирамида, където е положен балсамирания Путин.

Няколко дни по-късно го изваждат оттам, а докато по улиците марширува Таманската дивизия, властта взима някакъв украински селяк, който малко по-късно е натирен с обвинения във волунтаризъм. Наследява го някакъв грохнал старец, а след като умира, набързо го сменят някакви други двама грохнали старци.

Тогава идва един интелигентно изглеждащ мъж, с дълбок глас и белег на челото, който обявява курс на сближаване с ЕС.

В Бг, Десислав Чуколов сваля Волен от власт, а след грандиозен митинг на Орлов мост, Глишев е избран за президент и подава молба за членство в ЕС.

Тогава се случва нещо твърде лесно за прогнозиране. Варна, чието население, според последните преброявания се определя като 84% руснаци, 8% българи и 8% гагаузи, насрочва за следващият ден референдум с въпрос „Искате ли Варна да стане част от Русия или не?”. При 100% избирателна активност само 8% отговарят с „не” (спори се, дали това са българите или гагаузите).

На другия ден, „варненци” развяват руски знамена и тропат казачоци на Офицерския плаж, Кушел с умиление написва в блогбеге „Никога не съм виждал по-щастливи хора!”, а модераторът Чолаков, който междувременно е станал Варненски митрополит отслужва благодарствен молебен.

И така нататък

Какъв е смисълът от тази история?

Смисълът е, че нема смисъл.

Но ако все пак търсите някакъв, ще го намерите в песента по-долу.

 

 







Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - хубавото на историята е, че не се повтаря, Рамоне!:):))
21.03.2014 09:04
Много се смях!:)))))

Ти, пък - лично ще застана пред Саадито, косъм няма да падне от главата му!
За Бекса съм по-неутрална, щото много пиян пише. Та не знам дали ще му се размине клиника

А!
На такъв референдум няма да гласувам „против” . Не искам да напускаме ЕС
цитирай
2. vmir - Това изглежда по-достоверно от пророчествата на баба Ванга.
21.03.2014 09:50
Ако ти се занимава, можеш да бъдеш далеч по-прочут и успешен прогнозист от нея.
цитирай
3. susona - Амин! Дай, Боже!
21.03.2014 11:39
дет са вика вървим към надобре:))
алтернатива от неновините
копи/пейст

В неделя ще се проведе референдумът за присъединяването на България към Монако
21.03.2014 00:00

МОНАКО, МОНАКО - Върховната Рада на Монако, поместена на една яхта между чифт перфектни цици и 200 грама доставен от българин кокаин, разпореди референдумът за присъединяването на България към Монако да се проведе в неделя.


"Очакваме 100% активност и малко по-голяма подкрепа за присъединяването ви към нас. Планираме на Карадере да направим копие на Монако, за да си имаме backup вслучай на катаклизми" - споделя принц Албер Две пред медии.


След анексирането на страната ни от Монако, всички българи ще получат статут на монегаски и ще могат да гъзареят по цял свят с гражданството. Монте Карло ще стане Монте Карлово в знак на приемственост към бившия български народ.


Еуфорията в страната е голяма, като се очаква всеки да отговори с Да на въпроса: "Искате ли да се присъединим към някоя яка страна, дето има пари и улиците ѝ са толкова без дупки, че даже са писта от Формула 1?"


ООН обяви, че ще признае референдума за легитимен, понеже кой нормален човек бяга от това да стане гражданин на държава, 50% от чието население има яхта.


zhelyo

цитирай
4. ramone - tit, понеже си ми приятелче, ще ти отговоря сериозно.
21.03.2014 11:46
Точно обратното - историята е една непрекъсната поредица от повтарящи се събития и това е много лесно видно, ако се опрости уравнението от натрупаните през годините цивилизационни пластове.
Путин е поредния почти гениален диктатор от поредицата Александър Велики, Наполеон и Хитлер.
Характерното за предшествениците му е, че империите им са твърде кратки във времето.
Александър е оставил много, Наполеон почти всичко за съвременното държавно устройство, а от Хитлер не е останало почти нищо. И тримата, бързо се изхабяват, а към края на управленията си от умора допускат грешки.
Путин, който е доста по-умен, дори отколкото и най-заклетите му фенове смятат, ща последва съдбата на Хитлер.
Той ще реализира вероятно още няколко тактически победи, защото в момента играе с един ход напред пред противниците си, но стратегически ще загуби.
След този тип диктатори, следва неизбежно междуцарствие, което означава повече или по-малко разруха.
В този ред на мисли, по-правилна е стратегията на щатите. Те градят бавно и методично, без излишни фойерверки империите си, а след всяка война са победители. Същото важи и за Британската империя, която и днес си остава центърът на света.
ЕС следва същата стратегия и е вероятно да успее, освен ако не прекали с либерализма или някой като нас не вземе да спретне референдум.
Тъй че, след Путин, бъди сигурна, че идва Хрушчов :)
нема повече да говоря сериозно, обещавам
цитирай
5. анонимен - Гепи
21.03.2014 11:46
лапата!
Отдавна не се бях смяла така:))))
цитирай
6. tit - Рамоне:)))
21.03.2014 13:25
Историята се повтаря като фарс, тъй знам аз....:)

Кой в момента укрепва хегемонията на Путин, м?:))
Аде да не си говорим за санкции, че ще уморим умните хора от смях
Остави!:)

Скоро един немец рече в Бундестага, че всеки диктатор може да бъде сравнен с Хитлер, но не всеки куц пропагандатор е Гьобелс!
Малко хора му ръкопляскаха, а по-сетне тая част от видеото липсваше

Щото с теб сега требе да си говорим за...Кара дере, Рамоне!:(
Знаеш ли го?
Там съм правила любов, уважаеми. Този залив ми е много скъп!
Но от крсельовци не мога да гъкна.:((
Само ме боли...
Чалга!:(
цитирай
7. blackpredator - Еее, айде, не е съвсем така
21.03.2014 14:55
"...а от Русия – тръби за газопроводи."
Русия не ги произвежда, но ние безшевните ги праим по-качествени от Манесман.
Та, почва Кремиковци, безработицата става 2% като в Русия, средната пенсия 300 евро, а средната заплата 1000$ като у Русия, режийните-пак като у Русия...
Както казва дедо Вазов,
"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът..."
Средната класа от Зеро, става "всеки четвърти".
По-малко от Русия, но малко мандати.:(
Е пак доста Бексовци...
За останалите няма промяна.
Саадито се ще оливоира, Вмир се ще е в "Щетисе", Пискова ще интервюира най-много махленци от мейдана /не стреляйте по поварухата, тя толкова.../, Глишев ще си остане чАтник...

Предаторът си поръчва хайбол и пица...;)
цитирай
8. susona - ех, ребята, все не так, все не так как надо...
21.03.2014 15:21
http://youtube.com/watch?v=rI9VtDtYIwU
цитирай
9. blackpredator - Ой,
21.03.2014 15:44
susona написа:
ех, ребята, все не так, все не так как надо...
http://youtube.com/watch?v=rI9VtDtYIwU

Сусона Петровна, ты остальна доволна от Нежного человека...:P
цитирай
10. susona - хах
21.03.2014 15:54
я еще ищу
и жду...
:))
но има има
нема да униваме
;)
цитирай
11. ramone - ...
21.03.2014 16:08
tit написа:
Историята се повтаря като фарс, тъй знам аз....:)

Кой в момента укрепва хегемонията на Путин, м?:))
Аде да не си говорим за санкции, че ще уморим умните хора от смях
Остави!:)

Скоро един немец рече в Бундестага, че всеки диктатор може да бъде сравнен с Хитлер, но не всеки куц пропагандатор е Гьобелс!
Малко хора му ръкопляскаха, а по-сетне тая част от видеото липсваше

Щото с теб сега требе да си говорим за...Кара дере, Рамоне!:(
Знаеш ли го?
Там съм правила любов, уважаеми. Този залив ми е много скъп!
Но от крсельовци не мога да гъкна.:((
Само ме боли...
Чалга!:(

Ех, tit, точно мен ли намери да питаш дали знам Карадере.
Що неща съм правил там. Да не се окажем... :)
цитирай
12. ramone - ". . . а от Русия – тръби за га...
21.03.2014 16:11
blackpredator написа:
"...а от Русия – тръби за газопроводи."
Русия не ги произвежда, но ние безшевните ги праим по-качествени от Манесман.
Та, почва Кремиковци, безработицата става 2% като в Русия, средната пенсия 300 евро, а средната заплата 1000$ като у Русия, режийните-пак като у Русия...
Както казва дедо Вазов,
"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът..."
Средната класа от Зеро, става "всеки четвърти".
По-малко от Русия, но малко мандати.:(
Е пак доста Бексовци...
За останалите няма промяна.
Саадито се ще оливоира, Вмир се ще е в "Щетисе", Пискова ще интервюира най-много махленци от мейдана /не стреляйте по поварухата, тя толкова.../, Глишев ще си остане чАтник...

Предаторът си поръчва хайбол и пица...;)

Бе, добре изглежда, не отричам.
Ма, на мен ми се чини, че ще стане като в песента - ше се наденеме на некоя мъжка антилопа :)
Ма, слушайте ги тия песни, аре моля ви се!
За кво се абим да ги качвам :)
цитирай
13. theeconomist - Е, те това откровение чаках....
21.03.2014 19:11
Както е рекъл класика:
"..В бъдещето тъмно, той видеше ясно, той любеше свето Отечество красно.."
И понеже и Кашпировски и Джуна и Нострадамус, да не говорим за Заратустра, седят засрамени и мълчат, да донадя и азе....

До тогава, майка, ще съм свил баеряците и ще съм пенсионер "Всесоюзного значения", т.е. скромен рентиер "..на робите слепи в робската страна.."!

Или както се казва - ще съм разкулачен и ще живея за твоя радост в землянка...

Разликата е, че ще си държа парите не в "Cyprus Popular Bank", а в "Kipiras Halk Bankasi;"

Надценяваш значимостта на "санаториум" и желанието ми за отстрел на дребен рогат дивеч. Мисля, че този тесалийски кентавър до тогава ще е изчезващ вид...

Чудно е друго. Защо не протегнеш здравата си, рокерска длан и не прочетеш нещо за себе си..., та аз ще си позволя да ти погледам на шарка от гума на мАтор!

Как примерно за компенсация на Проливите, които ще станат московски, Русия ще отстъпи Кипърския санджак на южните си съюзници...

Ти, упоен от аромата на наргилето, седнал на лазурния бряг на Лимасоолу шахир под "едрите звезди на Фамагуста", ще дърпаш замислено от павурчето с йени ракъ, ще се почесваш по рокерската чалма и ще се питаш:
"Сюнет или сонет, мила моя майнольо, that is the question"......

И както казваше турският поданик Остап Ибрахимович: " Времето ще покаже, кой е бил прав...на този който го излежи!"....:-0

Ех, "Антилопа Гну".....

От мен голям+


цитирай
14. christof - Мисля, че след подобен поглед в б...
21.03.2014 21:21
Мисля, че след подобен поглед в бъдещето, Маг Апостол може да си изяде без гарнитура всичките хороскопи и книги, които е написал досега. :))) Як постинг, Рамоне.
цитирай
15. tit - Тц!:D:D:D
21.03.2014 21:30
ramone написа:
Ех, tit, точно мен ли намери да питаш дали знам Карадере.
Що неща съм правил там. Да не се окажем... :)

Трябваше да се сетя, че с твоята моторна слабост няма начин да не си палил гумите надолу към Варна.
Била съм в Обзор много лета, има...х добри приятели в Бяла и много спомени. Сред тях са и рокерските събори. Беше впечатляващо събитие, но съм била само наблюдател.
Вече не е същото.
И причината не е в годините...
цитирай
16. christof - Причината, Тит, е в матряла. Лошия ...
21.03.2014 22:20
Причината, Тит, е в матряла. Лошия матрял.
цитирай
17. ramone - Привет икономисте :)
22.03.2014 08:42
Цитатът от дедо Вазов доста ме разсмя, прикрепен към щуротиите ми.
Идеята за куршума в главата, всъщност не е моя, но ми се видя забавно и го гепих от друго място (от респект към автора съм го сложил в кавички:), разчитайки на чувството ти за хумор :)
Картинката с чалмата, лазурния бряг, наргилето и йени ракъ ми се видя дотолкова привлекателна, че ще взема това лято (ако е рекъл Господ) да направя една експедиция из Турско за да проверя с очите си какво ме чака:), а после ще разказвам.
И понеже сме го подкарали на прогнози, Путин има дългосрочна стратегия за Кипър и в момента е зает да си осигурява трайно присъствие тук.
Единственият коридор за насам са проливите, както правилно отбелязваш.
Ние обаче не сме проливите (както кой знае защо сме решили). Ние сме само стъпка към проливите и поради това сме от второстепенен интерес (колкото и да не му се вярва на някой).
Проливите са Турция и на мен от известно време ми се върти в главата, какъв ще е следващият ход на Путин, след като си стегне империята.
Готов съм да се хвана на бас, кой ще е следващият "член" на БРИКС.
Няма да сме ние, а някой на югоизток от нас
цитирай
18. анонимен - Добро утро!
22.03.2014 09:11
Току-що прочетох, че Никарагуа е подкрепила действията на Путин в Крим. Някой беше казал, че с такива приятели, на Русия врагове не й трябват.
Аз нямам какво да добавя:)
цитирай
19. dobronameren - Понеже това е вторият постинг на ramone по тази тема
22.03.2014 11:35
и понеже и аз си падам нещонаблюдател на видовете блогъри в BLOG.BG, си позволявам следния коментар:
Ramone добре е представил една извадка от множеството блогъри. Само че тази извадка не е общопредставителна. Показани са двата леви крака на "съществото BLOG.BG", които спорят кой от тях е доброто, кой - лошото ченге. Липсва десния крак - напр. larryone, megafon, drugi, demograph, mikolaj, zarenkow и др.
Освен това не е обърнал никакво внимание на онова, което се намира между двата "крака" на блог.бегето. Къде са например Гинка (Гина Димитрова) и Милейдиту? Къде са другите фурийки, палмички и подвидовете им? Няма ги фцата серафимка и freeoldmature-то. Така дори не може да се разбере кое преобладава в блога - женското или мъжкото начало?
А може би ще има трети, четвърти... постинг по тази тема, а, ramone?



цитирай
20. saadi - Много добро !
22.03.2014 12:53
Има нЕкои свежи лафчета . За "куршума в главата" не си разбрал :-)) Понеже ние двамата с Тит отдавна вече не правим любов по плажовете , ни остана единствено да си разменяме изпълнени с драматизъм коментари (когато не съм зает да бера памук в Тесалия , разбира се) . Така че това беше бъзик към нея , заради патоса с който се впуска в локалните войни (имитирах я , демек) :-))
За Гинка и трактора също не знаеш . Но трябва да си бил във френдс.бг , за да схванеш за какво точно й говорех с оня коментар .
Въпреки всичко - уцелил си г-точката на блогърите . Любимото им нещо е някой да пише за тях . Веднага пристигат и се наперват като пауни . Под постинга ти е истинска палитра от чувства :-))
цитирай
21. theeconomist - Привет ramone, истинсдко удоволствие е човек, да си разменя капата с теб!
22.03.2014 17:42
Виж, аз съм оптимист.Турция е сериозна държава. Всяка година яхвам самолета в края на септември и ходя за 12 дни в едно райско кътче - Ичмелер!
Просто само тогава мога да си позвола пет звездния хотел AGUA....

Но Турция ще си запази Босфора, руски ще са само Дарданелите....

Учи да поздравяваш за Байряма : "байраманъз муубарек олсун" ! :-))

Путинските путки ще почиват в Кандия. И там не е зле. Турците са го превземали два пъти...ще имат стимул за трети.
А сериозно за Турция Русия е желан и необходим партньор. 67% от газта внасят от Русия. Само тя се съгласи да им строи първата АЕЦ.
27 % от туристите в турция за година са руснаците....искаш ли още за химията, кнюпелите и слябите и други промишлени глупости....

Наистина съм ловец, но ходя главно за прасета в Сакар или на фъркато. По рогата на колеги не стрелям!
цитирай
22. tit - ха, Саади!:)
22.03.2014 22:53
Видяхте любовта, а не чухте крякачите!:/

Се тая - тъй или инак и тоя край ще застроят...
Къде ли ще играе бедният нашенски Зорба сиртаки?:(
цитирай
23. theeconomist - Здрасти, минах само да ти препоръчам
23.03.2014 12:32
да гледаш Евронюз...Преди време по повод на протестите у нас и сблъсъците с полицията ми обясняваше, че никъде в Европа полицията не действала така "безпрдонно и грубо" както у нас.
Та виж гумените куршуми, сълзотворен газ, бой и арести в Испания от вчера и тогава ми разказвай щехерезади!
Хубав божи неделен ден!
цитирай
24. djani - Oх, към румбата "Рамона", или към Амон Ра се обръщам...
30.04.2014 20:39
Малко съм объркан, но сигурно е от склерозата. Добре си разпределил ролите в блоговото театро. Къде и с геополитиката да беше толкова елементарно. Защто скоро може и на нас да ни припари. В пряк и преносен смисъл. Добре е, че сме различни гласове, за да се получи симфония. Но в момента е какофония ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ramone
Категория: Изкуство
Прочетен: 439543
Постинги: 92
Коментари: 870
Гласове: 772
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930