Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2012 12:34 - Стоян от Блогбеге и световната конспирация на евреите
Автор: ramone Категория: Изкуство   
Прочетен: 4403 Коментари: 15 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„Израел иска да изкупи плодородна българска земя”  - написа възмутено в блога си Стоян и се записа в група  във Фейсбук, озаглавена „Нито педя българска земя на чифутите”.

Това е историята на забогатяването на евреите и обедняването на Стоян, както и сблъсъка между тях. Стоян,  разбира се, е събирателен образ.

Започваме. Мени, мени йърс агоу преди Стоян да се появи на бял свят, християните се гнусяли да дават пари срещу лихва защото Библията им го забранявала. Мащабните инвестиционни  проекти на християнските владетели(изразяващи се предимно във войни) обаче, непрекъснато изисквали свежа пара. Историята мълчи по въпроса кому първи  е хрумнала гениалната идея, но факт е, че за кратко време, всеки християнски владетел се сдобива с личен евреин, когото днес наричаме банкер. Светото писание на евреите не забранявало даването на пари срещу лихва и така, те ловко заели отворилата се пазарна ниша. С еврейски пари(срещу лихва) се финасирали кръстоносни походи, строежи на сгради за прослава на Бога и за удоволствия на владетелите. Последните не обичали евреите си(кой обича банкери?) и често им спретвали погроми. По-грамотните са чели „Айвънхоу” и си спомнят за евреина Исак. Освен това, християните, кой знае защо,  дълги години считали, че Библията им забранява да лекуват, която професия евреите волю-неволю също приели да упражняват. Не е чудно, че средната продължителност на еврейския живот превишавала значително тази на християнския.

Минало се неминало време, християните осъзнали глупостта си и отворили свои банки. Бидейки векове преди това на пазара, разбираемо, еврейските такива били по-силни.  И докато на Запад, християните горе долу свикнали с евреите, „Третият Рим” решил да им даде да се разберат. За целта, набързо компилирали теорийка, влязла в историята като „Тайните протоколи на Ционските мъдреци”. На евреите това не им харесало и те набързо спретнали на „Третия Рим” една Октомврийска революцийка и изклали част от компилаторите. Друга част изгонили в Париж.

Не се минало дълго и християните спретнали контрареволюцийка. Част от евреите изклали, а друга част изгонили в пустините на Палестина. Там евреите за известно време се кротнали, без обаче да изпускат из очи християните.

И тук вече се появява Стоян. По-точно дедо му. Дядото на Стоян бил чифликчия. Дошъл Девети септември и комунистите му национализирали чифлика, а дядото записали в Текезесето. Когато пораснал, бащата на Стоян, понеже скучаел на село, решил да иде „у градо” и да се пролетаризира. Повелята на времето била такава. Станал работник във Вемезе „Сопот”.  Там се родил Стоян(в Сопот, не във Вемезето), а като пораснал завършил Меи в София. Харесало му на Стоян в София, оженил се за софиянка и започнал работа в Асансьорния в Красна поляна. По линия на профсъюзите му дали гарсониера с изглед към стадион Септември. Стоян остъклил балкона и зачакал достойни старини.

Да ама дошел Десети ноември. Той донесъл на Стоян две съдбоносни събития. Едното било че му върнали чифлика на деда му, а другото, че го съкратили от Асансьорния. Понеже, Стоян се вече бил отчуждил от земята(па се и гнусял от кърска работа), дал част от чифлика на аренда срещу три крини слънчоглед и два чувала зелен фасул годишно. Другата оставил да пустее, щото била на баира.

А той взел на аренда такси към 1280.

Докато висял по спирките, в очакване на клиенти, един колега му препоръчал „Световната конспирация” от Никола М. Николов. Отворили се очите на Стоян за истината. Прочел и допълнителна литература по въпроса.

Когато се почуствал, достатъчно подготвен интелектуално, Стоян си отворил блог в Блогбеге и започнал да разпръсва светлината на познанието - сам да громи евреите, да предугажда събитията и да разгадава символите(щото квото и да си говорим, но евреите преди сека своя уйдурма се чустват длъжни символично да предупредят Стоян за готвеното). Стоян обаче бил железен – безпогрешно разгадавал посланията – от инвалидната количка с българските спортисти до огъня на Бузлуджа(или на Шипка беше).

А какво правели евреите, ще попитате?

Страшна икономическа криза бушувала по това време. Докато сънародниците на Стоян инвестирали в луксозни хотели по Черноморието, евреите решили да инвестират в плодородна земя. За целта запитали премиера на Родината на Стоян – има ли там пустеещи земи за обработване. „Има бол – отговорил премиера.  Знам даже един Стоян, дето има земя на баира, а той кара 1280 в София.”

 

Издирили евреите телефона на Стоян. Позвънили му. Така и така, Стояне, рекли...

Стоян хладнокръвно затворил телефона. Почувствал се като Жуков в Сталинград. Или като Хайдрих във Ванзее(ако въобще се е състояло).

И написал в блога си кви копелета са евреите. И се записал в групата на Фейсбук. И продължил да кара 1280 на аренда.

…а евреите купили земята на съседа на Стоян от Красна поляна. И он се бил огражданил и карал такси, ма в Окей супертранс… А с парите от земята си купил плазма да гледа На кафе с Гала.

..те така





Гласувай:
10



1. saadi - Сега вече блогърът Подводни ще те докладва
13.09.2012 12:56
на Сириус .
цитирай
2. анонимен - Ramone,
13.09.2012 12:58
днес си във форма.:) Ъъъ, ху дъ фак ис Стоян?
цитирай
3. podvodni - Браво, имаш един плюс от мен. Много ...
13.09.2012 13:35
Браво, имаш един плюс от мен. Много ми хареса. Даже си го копирах.
Обаче си пропуснал много съществени нещица, но карай да върви. Сигурно не ти е стигнало времето.
Айде, поздрави от мен!!
цитирай
4. dzera - Бах ти простотията...
13.09.2012 13:54
Бах ти простотията...
цитирай
5. demonwind - Имам един
13.09.2012 15:03
познат, и той така беше останал без работа, но със земи някъде из района около Петрич - Сандански. Тъй като нямаше пари с какво да ги обработва, стегна си задника едно лято, остана на "сух режим" два месеца, облагороди два-три декара пустееща земя, която зася с първокачествена холандска тревица. Без грам да се грижи за нея (преди това си намери и потенциален купувач, разбира се), за две години от тревицата получи толкова пари, че си купи на старо един трактор New Holland, един култиватор, и сега си живее на село и произвежда. Е, не му стигат за да изкупи и земите на съседите си, които пустеят, но му стига да живее. А и поне е с чиста съвест, че с тревата не е причинил смърт някому, както тези с хероина, коката и цветните хапченца.
Отделно около София, където живея, народа масово си продава земите за по една плазма. Така че, правилно си го казал - който иска, намира начин, а който го мързи - оправдания...

Поздрави!
цитирай
6. анонимен - Готино!Хората продават от бедн...
13.09.2012 15:35
Готино!Хората продават от беднотия и простотия!
Те, това!
цитирай
7. анонимен - Сега се смееш, евреино. Мислиш х...
13.09.2012 16:37
Сега се смееш, евреино. Мислиш хората за прости. Ще те видя когато извадят сопите и подберат всеки крадец с пари. В бг-то е така, имаш пари значи крадеш моето. Щото и ония с бмв-тата не са по-умни, нито по-работливи. Cамо по-крадливи. Отричай колкото искаш. Tова са голите факти. В един момент ще ни писне ,сещаш се кво следва. Hиколов наистина е преследван и не ти прави чест да го подиграваш. Уж не си комунист, а много червено звучиш. Явно не вярваш че хората наистина са преследвани за да не разкрият някои истини.
цитирай
8. анонимен - po tapungerski razkaz ne se bese merkal v izvan 4iftutskite draska4eski teritorii
13.09.2012 19:54
i edin pat za vinagi da stane iasno, ne vsekade pise 4e na teritoriata dosta, daje baia evrei bili spaseni ot nacistkite barbekiuta.

i vtoro vseki evrein e svoboden da si ostane evrein, takav kakvto sa go spasili ili da se prevrne v 4iftutka.

li4no az imam pone desetina evrei, za priateli, koito nikoga niama da predam, koito uvajavam i koito mogat da podiriat po seko vreme pomost ot moeto semeistvo i priateli..

ama tova neozna4ava 4e sa sastoto uvajenie ste se polzvat transformatorite

shelom li e salon li e ili salam ot daleko- tova ne mi puka

samo na prezidentite im e pozvoleno da pozdraviavat v televizora vsi4ite si sagrajdani, vkliu4itelno ubiicite i kradcite koito sa v zatvorite ili oste na svoboda
цитирай
9. toshotoshev - Хареса ми написаното. . . :) Има ...
13.09.2012 20:46
Хареса ми написаното ... :)

Има много голяма доза истина във въпросния събирателен образ.

Нека добавим, че мрази "седерастите", американците и империялистите - демократи, въпросния Стоян.

Малко му остава на това поколение стояновци, закърмени със соц-реализъм.
Но докато са живи ще си останем комунистическа държава.
цитирай
10. zarenkow - toshotoshev
13.09.2012 21:40
То пък за какво да ги обича "седесарите" , че кой обича лъжци и крадци ?
цитирай
11. анонимен - :-)
14.09.2012 08:38
Тъй, тъй авторе. И ей тез двамата са обаламосани от Стоян. Единия харвардски професор, а другия чикагски.

Велико нещо е Фейсбука и щом един Стоян мове да зомбира двама "коскоджамити" титулувани професоре, ще требе да е голема работа тоз Стоян. Поне колкото двама "мирикански" професоре ;-))).

http://www.youtube.com/watch?v=rzXS3tmZrcU
цитирай
12. zarenkow - Ще не се
14.09.2012 08:44
гръмнеш , мижитурка анонимна.
цитирай
13. ramone - Всъщност,
14.09.2012 09:01
аз не твърдя, че не съществува световна конспирация на евреите.
Аз твърдя, че световна конспирация на евреите(ако има такава) може да съществува единствено благодарение на безценния съпорт на Стоян.
А за това, че анонимни 7 и 8 ме подсетиха колко важно е чувството за хумор - на тях посвещавам следващият си пост.
цитирай
14. kamosutrov - Чудесен стил!
14.09.2012 10:07
Поздрави! Преди време бях написал, че на кривите българи, евреите им пречат. На толкова много неща има да се научим от тях. Тази земя, където е Израел в момента, не се е направила на градина сама. Труд,труд, труд и ум. Всъщност, преди труда е имало ум.
цитирай
15. lionhard - К.К.
27.04.2017 17:55
...А у нас СТАНА ОБРАТНО , защото Едмонд Р.ни е обрекъл на УНИЩОЖЕНИЕ и то...върви, заедно С ПРОДАЖНИТЕ НИ ЧЕРВЕНИ ЕНИЧАРИ...ОТ ГЕРБ !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ramone
Категория: Изкуство
Прочетен: 439597
Постинги: 92
Коментари: 870
Гласове: 772
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930