Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2022 22:38 - Постижения путинови
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1366 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Путин успя да обедини украинците и консолидира украинската нация, както никой преди него.

Не знам кой го беше излъгал преди година, че войските му ще бъдат посрещнати с цветя, водка и сланина от благодарните “денацифицирани”, но историята не помни такова фиаско, такова диаметрално разминаване между заявени цели и постигнати резултати.

Вместо “смяна на режима” в Киев - утвърждаване на Зеленски като неоспорим лидер на свободолюбивия украински народ и титанична фигура, сравнявана с Чърчил.

Вместо изтласкване на НАТО от “руската сфера на влияние” - още 1350 км граница с НАТО след приемането на Швеция и Финландия - две икономически и военно силни държави.

Вместо демонстрация на руска военна мощ - разголване на окаяното състояние на руските въоръжени сили и руския военно-промишлен комплекс след две десетилетия Путински застой, съпроводен с африканска корупция и хищнически кражби на бюджета за отбрана.

Вместо израстване на Русия в самостоятелен полюс на световната геополитика - редуцирането й до просеща държава-КЛИЕНТ на мракобесни режими като Иран и Северна Корея…



Гласувай:
10



1. obses - Напук на руския терор Укренерго пусна ток на над 70% от украинците
25.11.2022 22:40
Енергетиците на Украйна извършиха същинско чудо след масираните ракетни атаки на руските нашественици срещу енергийната система на страната. Към 11:00 ч. днес предприятията, производителите на електроенергия, са задоволили над 70% от нуждите на страната.

Това съобщи Националната електрическа компания на страната Укренегро, като същевременно отбеляза, че атомните електроцентрали увеличават капацитета си.

Ток се осигурява и от Запорожката атомна електроцентрала.

"Към 11:00 ч. производителите на електроенергия са осигурили повече от 70% от нуждите на страната. На първо място, електрозахранването е осигурено за обекти от критичната инфраструктура във всички региони на Украйна - котелни, газоразпределителни станции, водоснабдителни дружества, пречиствателни станции, обществен електротранспорт в някои региони", се казва в изявлението.

Въпреки щетите, нанесени след ракетните атаки, работят топло- и водноелектрически централи, топлоелектрически централи, включена е и част мощностите за производство на зелена енергия.

"Работата по възстановяване на електрозахранването на битовите потребители продължава. Темпото на възстановяване се забавя от трудните метеорологични условия - поради силния вятър, дъжда и минусовите температури през нощта, щетите, причинени от руските ракети, се допълват от заледявания и скъсани проводници в разпределителните мрежи", обясняват от компанията.

Ремонтните екипи на Укренерго заедно с колегите си от регионалните поделения в момента работят денонощно за отстраняване на повредите.

Въпреки това недостигът на електроенергия в системата продължава.

"Сега тя е 30% от общото потребление. Във връзка с това във всички региони на Украйна са въведени планирани и извънредни графици за ограничения на потреблението. Молим украинците да запомнят: ако вкъщи няма светлина, това означава, че в този момент работят ремонтни работници. Издръжливостта и смелостта са това, което днес спасява както енергийната система, така и всеки от нас", обясняват от Укренерго.

На 10 октомври 2022 г. Руската федерация започна атаки срещу критичната инфраструктура на Украйна. Само за един ден 30% от енергийната инфраструктура на Украйна бе повредена.

Нападенията срещу обекти от критичната инфраструктура не са спирали оттогава насам.


Krasimir T.Georgiev
25.11 2022 в 15:12
От детската градина, през училището, армията, университета, работата, по най-различни начини и форми, са ни втълпявали в главите за Добрата Русия. Великата.
Двоен Освободител, борец за мир и справедливост и т.н..
И какво виждаме сега - агресор, убиец, разрушител на една страна.
Значи цял живот сме живели с една фалшива представа за Русия.
Много тъжно и жалко!


Джендо Джедев
25.11 2022 в 14:38
Алкашите едва ли осъзнават, че със свинщините си вредят преди всичко на себе си. Украинците ще помръзнат тая зима и туй то, ама Рашка ще си остане изолирана кочина още поне 2 поколения напред. Честито!
цитирай
2. petgrig - Евалата!
25.11.2022 22:59
Баш така си е, ма тука има ногу пропутковски кратунки дет не го вдяват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 498983
Постинги: 320
Коментари: 906
Гласове: 1670
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031